16. travanj 2012.

IZASLANSTVO GRADA VARAŽDINA U POSJETU RAVENSBURGU

Ravensburg image ravensburg-prijem

16.04.2012. - Izaslanstvo Grada Varaždina, u kojem su bili Goran Habuš, varaždinski gradonačelnik, njegova zamjenica Natalija Martinčević te Jelena Zrinski Berger, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Grada Varaždina, boravilo je u posjetu njemačkom Ravensburgu, kako bi s tamošnjim čelnicima obilježili desetu godišnjicu bratimljenja ova dva grada.

U gradskoj ih je vijećnici primio  dr. Daniel Rapp, gradonačelnik Ravensburga sa suradnicima, a najviše je riječi bilo o suradnji na EU projektu "E-SCENE".

Osmislio ga je i provodi Varaždin,  a sastoji se od povezivanja gotovo 500 ljudi iz 7 europskih zemalja kroz četiri radionice za mlade kreativce.  Treća (predzadnja) radionica iz projekta, koji završava u jesen 2012., pod imenom  „ClassicCamp cC“ održavala se u Ravensburgu od 9. do 14. travnja 2012.  a na njoj je 200-tinjak mladih glazbenika iz  Ravensburga, Rivolija  (Italija), Coswiga (Njemačka), Varaždina (Hrvatska) i Rhondda Cynon Tafa (Velika Britanija – Wales) najprije uvježbavalo, a potom na velikom koncertu u ravensburškoj Oberschwaben sportskoj dvorani i izvelo misu „The Armed Man“ znamenitog suvremenog velškog kompozitora Karla Jenkinsa.

Dvojica su gradonačelnika zasadila ruže i otvorila varaždinski vrt u središtu Ravensburga, s kojim su od potpisivanja Povelje o partnerstvu uspostavljene  mnoge veze: između gradskih uprava, srednjih škola, vrtića i sportskih klubova.
Izaslanstvu Grada Varaždina u Ravensburgu su se pridružili i Branka Trop, direktorica Turističkog ureda TZ grada Varaždina te Rajmond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin. Svoj su boravak u ovom povijesnom gradu, koji se nalazi u njemačkoj saveznoj državi Baden – Wütemberg, iskoristili  i za konkretne dogovore: u Varaždin uskoro stiže grupa njemačkih turista, a u srpnju će Varaždinski kvartet u Ravensburgu održati tri koncerta.

 

Ravensburg

Ravensburg