18. studeni 2022. | Autor: dd

Izaslanstvo Grada Varaždina odalo počast žrtvama u Vukovaru

Izaslanstvo Grada Varaždina predvođeno predsjednicom Gradskog vijeća Zdravkom Grđan i legendarnim braniteljem Vukovara Damirom Laljekom, članom Gradskog vijeća odalo je danas, u petak 18. studenoga 2022. godine zajedno s ostalim izaslanstvima iz cijele Hrvatske počast žrtvama u Vukovaru.

U pratnji pripadnika Varaždinske građanske garde položili su vijence i upalili svijeće na Trpinjskoj cesti i kod Borovo Commercea.

Na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u gradu heroju sudjelovali su također  predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije dr. sc. Josip Križanić, zamjenica župana Silvija Zagorec, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te brojni branitelji i građani iz Varaždina i cijele Varaždinske županije.  Svi su se prisjetili tužnog podatka da je život  u Vukovaru izgubio 21 pripadnik PU Varaždin, a njih petorica se i danas vode kao nestali.

Ljubica Florijan Cerovečki, predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja DR-a Varaždinske županije, predvodila je molitvu na Trpinjskoj cesti i kod spomen-obilježja Borovo Commerce, gdje se prisutnima obratio župan Međimurske županije Matija Posavec. Uz predstavnike Grada Varaždina i Varaždinske županije, vijence su položili i lampione zapalili također predstavnici Međimurske županije, PU varaždinske i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Obilježavanje su uveličali pripadnici Husarske garde Varaždinske županije i Varaždinske građanske garde.

Građani iz Varaždinske i svih drugih hrvatskih županija sudjelovali su u Koloni sjećanja koja je išla od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, gdje su predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i brojna izaslanstva položili vijence i zapalili svijeće. Potom je održana molitva za žrtve te služena misa za sve pokojne i nestale u Domovinskom ratu.