30. svibanj 2022. | Autor: uo

Izaslanstvo Grada Varaždina i Varaždinskih baroknih večeri na svečanom prijemu u povodu Dana državnosti u Dublinu

Izaslanstvo Grada Varaždina i Varaždinskih baroknih večeri nazočilo je danas, u ponedjeljak, 30. svibnja 2022. godine na Dan državnosti svečanom prijemu koji je održan u Clayton hotelu u Dublinu u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Irskoj.

Tom je prigodom veleposlanik RH Nj. E. dr. sc. Davor Vidiš osvrnuo se na važnost Varaždina kao nekadašnjeg glavnog grada, a danas grada koji se razvija na svojoj bogatoj povijesti i s pogledom prema budućnosti u kojem se njeguju diplomatske i kulturne veze. „Iznimno mi je drago što je Irska ove godine zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri i što će barokna publika u prekrasnom Varaždinu imati prigodu poslušati odlične irske glazbenike. Drago mi je da su ovom prijemu bili i predstavnici Grada Varaždina koji su se pridružili članovima diplomatskog zbora ovdje u Dublinu i siguran sam da će ovaj susret iznjedriti nove ideje za povezivanje Varaždina s drugim gradovima i zemljama“, istaknuo je veleposlanik dr. sc. Vidiš.

 

Na svečanom prijemu bili su i predstavnici Grada Dublina, kao i broji pripadnici diplomatskog zbora koji su istaknuli da je i današnji praznik prilika da se osvrne na hrvatski put i članstvo u Europskoj uniji. „Ponosan sam što smo imali priliku nazočiti ovom svečanom prijemu uz Dan državnosti, a još sam ponosniji pažnjom koja se pridaje Varaždinu u diplomatskim krugovima. Daje nam to dodatni vjetar u leđa kada govorimo o promociji Varaždina u inozemstvu i nadam se da je to put i novim ulaganjima, ali i većem broju inozemnih turista u našem gradu, jer smatramo da je turizam gospodarska grana koju trebamo dodatno razvijati u Varaždinu“, istaknuo je varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj.

 

Prijem je bila prilika za susret varaždinskog izaslanstva, u kojem su bili i zastupnica u Hrvatskom saboru Barbara Antolić Vupora i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, sa zamjenikom  gradonačelnice Dublina Joeom Costellom. Njemu i ostalim predstavnicima Dublina predstavljen je Grad Varaždin, njegovi gospodarski potencijali i razvojni planovi.

 

Gosti s prijema u hotelu Clayton prisustvovat će sutra, u utorak, svečanom koncertu Varaždinskih baroknih večeri u Dublinu.