16. rujan 2022. | Autor: Maja Hrešć

Izaslanstvo Grada Varaždina i Varaždinskih baroknih večeri na prijemu u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i organizatori Varaždinskih baroknih večeri, ravnatelj Davor Bobić, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik i event manager Matko Topić, u četvrtak su prisustvovali prijemu kojeg je u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Austriji u Beču organizirao izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Nj. E. Daniel Glunčić.

Susret u hrvatskom Veleposlanstvu bio je prigoda za razgovor o ovogodišnjim 52. Varaždinskim baroknim večerima koje su postale ne samo varaždinski, već i hrvatski turistički kulturni proizvod i privlače sve više gostiju iz inozemstva.

„Drago mi je da smo s veleposlanikom Glunčićem imali prigodu razgovarati i o ovogodišnjem festivalu na kojeg nam stižu i najavljeni ljubitelji barokne glazbe iz Beča i Austrije, ali i o projektima kako ne samo kulturno već i turistički bolje povezati „mali“ i „veliki“ Beč. Dragocjena su nam iskustva iz Beča u mnogim poljima koje bi voljeli primijeniti i u Varaždinu, od zelenih tema pa do oživljavanja novih sadržaja u gradu.“ – istaknuo je nakon susreta varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj.

„Već godinama uspješno surađujemo s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Austriji. U to vrijeme ostvaren je čitav niz projekata i sklopljena su brojna poznanstva i partnerstva koja doprinose itekako promociji Varaždina, ne samo na kulturnom već i drugim poljima. Iznimno mi je drago da se ta suradnja iz godine u godinu sve više produbljuje.“ – dodao je ravnatelj Rojnik.