18. travanj 2012.

IZ VARAŽDINA KRENULA JAVNA RASPRAVA O IZMJENAMA ZAKONA O LEGALIZACIJI

savjetovanje-smanjeno

18.04.2012. - Čelnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja krenuli su u obilazak Hrvatske kako bi s predstavnicima stručne javnosti održali javnu raspravu o dugo očekivanim izmjenama i dopunama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama. Prvo im je odredište Varaždin, a okrugli stol, kojem je domaćin bio Grad Varaždin, održan je danas u Palači Herzer.

„Drago mi je što je Ministarstvo odabralo baš Varaždin za početak svoje javne rasprave na terenu. Do sada je naš Upravni odjel za upravljanje dokumentima zaprimio 20-ak zahtjeva za legalizaciju, uglavnom obiteljskih kuća, spremišta i garaža, a vjerujem da će izmjene postojećeg Zakona, koje će iznjedriti ova javna rasprava, pomoći u otklanjanju najveće prepreke – preskupog postupka. „ – rekao je prije početka stručnog djela Goran Habuš, varaždinski gradonačelnik.

Za predstavnike gradskih i županijskih upravnih odjela za graditeljstvo iz Varaždinske, Međimurske i Krapinsko – zagorske županije, Gospodarske i Poljoprivredne komore, Udruženja arhitekata, građevinara i električara o izmjenama i dopunama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama kratku je prezentaciju, koju možete pogledati ovdje, održao – Danijel Meštrić, pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja, a u raspravi je sudjelovao i Josip Bienenfeld, načelnik Sektora za zakonodavstvo u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja.

Nakon Varaždina, predstavnici ministarstva posjetit će još devet gradova diljem Hrvatske.