30. prosinac 2014.

Ispraćaj stare i doček nove godine u Varaždinu

Kapucinski trg - sarma - plakat

30.12.2014.-Zahuktavaju se pripreme za prvi doček Nove godine na otvorenom na varaždinskom Kapucinskom trgu.  U srijedu, 31. prosinca, već u 11 sati na Kapucinski trg dolaze varaždinski Djedovi Mrazovi na motorima koji su, kao i prijašnjih godina, priredili brdo slatkiša za velike i male. Od 12 sati kreće podjela tisuću besplatnih sarmi u organizaciji Gradske tržnice Varaždin i PPP Cafuk.

Unatoč najavljenoj niskoj temperaturi, Varaždin neće odustati od dočeka 2015. na otvorenom. Atmosferu na Kapucinskom trgu će već od 20 sati zagrijavati DJ Dario, uz odličnu pop i rock glazbu. Od 22 sata pozornicu preuzimaju dečki iz Ex Zodiaca, a u ponoć će se partijanerima obratiti varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Ljubitelji klizanja novu će godinu moći dočekati i – na klizaljkama, budući da klizalište na Kapucinskom trgu radi od 10 sati 31. prosinca do 01 sat 1.1.

U ponoć s Korza kreće 37. varaždinska novogodišnja utrka, a organizatori iz AK Sloboda očekuju oko 250 domaćih i inozemnih trkača.

Prvi dan 2015. godine u Gradu Varaždinu je, također tradicionalno, rezerviran za obilazak nekih od dežurnih službi. Tako će varaždinski gradonačelnik Goran Habuš sa suradnicima u četvrtak, 1. siječnja u 11 sati posjetiti Opću bolnicu Varaždin i sanacijskom upravitelju Mladenu Smoljancu uručiti donaciju od 20.000 kn. U 11.30 sati obići će ravnateljstvo Policijske uprave varaždinske, a u 12 sati Javnu vatrogasnu postrojbu.