10. kolovoz 2022. | Autor: dd

Intenzivni ljetni radovi na uređenju varaždinskih ulica

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i pročelnik Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo Vlado Podbrežnički,obišli su lokacije na kojima su završeni ili su u završnoj fazi radovi na uređenju ulica i komunalno-prometne infrastrukture. Unatoč visokim temperaturama, intenziviraju se radovi na uređenju varaždinskih ulica kako bi sve planirano bilo završeno u roku.

Završeni radovi

U naselju Hrašćica, uređena je Ulica Miljenka Stančića u punom profilu, pa sada vlasnici obiteljskih kuća u tom dijelu grada konačno imaju uređeni pristup svojim kućama.

U Donjem Kućanu završeni su radovi na uređenju nogostupa kod vrtića i stajališta autobusa koji će znatno pridonijeti sigurnosti pješaka, naročito djece.  Također, u  samom gradu, prioritet je sigurnost sudionika u prometu, čemu se kontinuirano prilagođava i komunalno-prometna infrastruktura. Tako je nedavno završeno postavljanje uspornika prometa u vrlo prometnoj Trakošćanskoj ulici te Ulici Juraja Križanića kod dječjeg vrtića. Također, uskoro će biti postavljene nove 3 kamere za kontrolu brzine u Jalkovečkoj ulici, ulici Krešimira Filića i Koprivničkoj (kod restorana „Lav“). Pozicije kamera i tzv. „ležeći policajci“ koji pridonose smanjivanju brzine kretanja vozila postavljeni su na mjestima koja su, uvažavajući molbe i zapažanja građana tih dijelova grada, odredili prometni stručnjaci.

Radovi u tijeku, pred završetkom

U samom gradu Varaždinu pred završetkom su obimniji radovi u Ulici Tina Ujevića. Preostaje nanošenje završnog  sloja asfalta te će ulica i novouređena parkirna mjesta koja koriste stanari okolnih višestambenih zgrada biti uskoro ponovno u funkciji.  Preostali su i završni radovi na asfaltiranju Ulica kardinala Franje Kuharića te dijela Vinkovačke i Vukovarska ulice.

Prilikom obilaska radova, zamjenik gradonačelnika i pročelnik pozitivno su ocijenili dinamiku odvijanja radova, a posebnu pozornost posvetili su odvodnji oborinskih voda te unapređenju biciklističke infrastrukture. Uočili su još niz detalja na javnim površinama koje bi svakako valjalo urediti i sanirati kako bi građani imali primjereno uređene i sigurne prometnice  te će radovi, bez obzira na stalno povećanje cijena građevinskog materijala biti nastavljeni punim intenzitetom, sukladno planu.