04. svibanj 2021. | Autor: ddretar

Intendanti nacionalnih kazališta u Varaždinu potpisali ugovor o suradnji

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu, intendanti nacionalnih kazališta u Hrvatskoj potpisali su  u ponedjeljak ugovor o suradnji.

Uz ostale, potpisivanju tog značajnog dokumenta prisustvovala je  ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek koja je izjavila: Nacionalna kazališta da bi u potpunosti ispunila svoju funkciju moraju bliže surađivati. Ovim sporazumom se obvezuju i na međusobna gostovanja i na koprodukcije. To će biti na dobrobit umjetnika i na dobrobit publike, njihovih kazališta i gradova u kojima djeluju.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok također je podržao takav oblik suradnje: To je prvi put uopće u povijesti da su se sva nacionalna kazališta iz Zagreba, Splita, Rijeke Osijeka i Varaždina usuglasila i potpisala sporazum te dogovorila međusobnu suradnju. Za naše Varaždince to znači da će sve što igra u tim kazalištima moći vidjeti u Varaždinu. To za nas znači da ćemo moći vidjeti i opere, operete balet jer postojeća nacionalna kazališta imaju puno veći glazbeni i glazbeno-scenski repertoar.