28. svibanj 2018. | Autor: Tatjana Posavec

Informativna radionica projekta „HICAPS“

25. svibnja 2018. godine održana je informativna radionica projekta „HICAPS“ (HIstorical CAstle ParkS) odobrenog u sklopu EU programa Interreg Central Europe u organizaciji Upravnog odjela za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo Grada Varaždina.

Grad Varaždin s partnerima iz Slovenije, Poljske, Italije i Hrvatske provodi projekt „HICAPS“ sufinanciran iz programa Europske unije – Interreg Central Europe, čija ukupna vrijednost  iznosi 1.798.274,20 € i traje do 30. svibnja 2020. godine. Aktivnosti u Varaždinu će se odnositi na uređenje dijela šetališta Josipa Juraja Strossmayera odnosno parka oko Starog grada s ciljem povećanja dostupnosti osobama smanjene pokretljivosti.

Na radionici je sve prisutne u ime Grada Varaždina pozdravio zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar. Informacije o samom projektu, aktivnosti koje su do sada u okviru projekta provedene i one koje se planiraju provesti tijekom 2018. i 2019. godine prezentirala je voditeljica projekta Goranka Grgić, viša savjetnica za EU projekte iz Upravnog odjela za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo Grada Varaždina. O vrijednosti šetališta iz perspektive kulturnog i prirodnog dobra govorio je Željko Trstenjak, pročelnik Konzervatorskog odjela u Varaždinu, dok je o biološkoj raznolikost šetališta Josipa Juraja Strossmayera govorila Martina Žnidar iz Parkova d.d.

Radionica je uspješno provedena te su nakon zanimljivih i poučnih prezentacija svi prisutni razmijenili nove ideje i razmišljanja koja će zasigurno pomoći da daljnje aktivnosti vezane uz projekt budu još učinkovitije.

 

Više o projektu možete saznati na:

http://www.interreg-central.eu/Content.Node/HICAPS.html