01. srpanj 2021. | Autor: ddretar

Igrom do više znanja

„Igrifikacijom do boljih rezultata – nauči me igrati“ naziv je projekta iz EU programa  Erasmus plus kojeg je danas na završnoj konferenciji predstavila I. osnovna škola Varaždin.

U hotelu Park Boutique predstavljanju rezultata projekta u kojem je varaždinska škola surađivala s partnerima iz Slovenije i Španjolske prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj. Pozdravio je ravnateljicu škole Karmen Hans Jalšovec i ostale uzvanike, naročito pohvalio učenike i voditeljice projekta dr. sc. Teu Pavičić Zajec i Sonju Tušek-Podobnik te istaknuo: „U Gradu Varaždinu spremamo se na još veće sudjelovanje u europskim projektima te na mnogo izdašnije financiranje iz EU fondova. No, i manji takozvani soft projekti poput projekata  Erasmus plus su također vrlo vrijedni. Lijep primjer za to je upravo projekt „Igrifikacijom do boljih rezultata – nauči me igrati“. On je na vrlo zanimljiv način spojio igru i učenje, proces učenja postao je zanimljiviji, a partneri iz Slovenije i Španjolske upoznali su kulturu i tradiciju te povijesna i geografska obilježja Hrvatske.“

Učenici varaždinske osnovne škole razvili su i izradili dvije atraktivne društvene igre koristeći znanja iz geografije, povijesti, kemije, fizike, informatike i drugih nastavnih područja. Vrijednost projekta je oko 90 tisuća eura, a ocijenjen je jednim od najboljih Erasmus plus projekata u Hrvatskoj.