12. lipanj 2015.

IDUĆI VIKEND 10. MEMORIJAL 7.GBR „PUMA“ U ORIJENTACIJI

DSCN9966

12.06.2015. - u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina  održana je konferencija za novinare kojom je za idući vikend najavljen 10. Memorijal 7.GBR „PUMA“ u orijentaciji kojeg organizira Udruga veterana „PUMA“ i Orijentacijski  klub Međimurje.  Memorijal će se ove godine održati od 20. do 22. lipnja u Varaždinu, Lušcu i Varaždinskim toplicama, a natjecanja u preciznoj orijentaciji prednatjecanja su svjetskog prvenstva koje se održava u Zagrebu neposredno nakon Memorijala i ujedno 2 natjecanja boduju se za Europski kup.
Na Memorijalu će se održati 3 klasične orijentacijske trke i 3 natjecanja u preciznoj orijentaciji, a sudionici memorijala biti će natjecatelji iz čak dvadesetak stranih država što ovaj događaj čini svakako važnim za promociju Hrvatske, ali ujedno i Varaždinske županije. Orijentacija je vrlo zanimljiv individualni sport koji omogućava svakome zainteresiranom da usavrši svoje znanje iz područja čitanja i primjene karte, te upotrebe kompasa i svakako sport koji zahtjeva sudjelovanje, a ne promatranje. Okružje ovoga sporta su široki netaknuti prirodni prostori kojima područje Varaždinske županije obiluje, te urbani gradski parkovi i ulice kojima se varaždinci s pravom ponose.
Natjecanja će se odvijati po sljedećem rasporedu:
20.06.2015. Varaždin – Tempo – start u 10 sati na Kapucinskom trgu
21.06.2015. Lužec (Novi Marof) – Precizna orijentacija
22.06.2015. Varaždinske Toplice - Precizna orijentacija
Predsjednik Orijentacijskog Kluba Vladimir Tkalec ovom je prigodom pozvao sve zainteresirane da dođu posjetiti Memorijal.
Više podataka nalazi se na web stranicama natjecanja http://croecto2015.blogspot.com/