26. rujan 2019. | Autor: ddretar

I varaždinski očevi na izložbi

Tate i djeca iz Švedske i Hrvatske naziv je izložbe fotografija koja je u srijedu navečer otvorena u izložbenom prostoru Gradskog muzeja Varaždin u palači Herzer. 

Posjetiteljima su se obratili ravnatelj muzeja Ivan Mesek, veleposlanica Švedske u RH Diana Madunić, gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i Anamarija Sočo, predstavnica udruga Status M i Roda.

Izložba je, kao dio Varaždinskih baroknih večeri kojima je Švedska zemlja partner, nastavak projekta Festival tata.

 

Festival tata, obraća se tatama i naglašava važnost brižnog roditeljstva, a u Hrvatskoj je pokrenut 2018. u suradnji veleposlanstva Švedske i nevladinih udruga RODE i Status M.  Ovaj se projekt naslanja na izložbu švedskog fotografa Johan Bävmana – Swedish Dads – koja je postavljena s dodatnim događanjima u nekoliko desetaka država diljem svijeta. Cilj projekta u svim je zemljama inspirirati očeve na aktivno uključivanje o odgoj. Nakon izložbi u Zagrebu, Dubrovniku i Rijeci, Festival tata dolazi u Varaždin.

Festival uključuje digitalnu kampanju u kojoj su pozvani očevi iz Varaždina da pošalju fotografije koje prikazuju kako provode vrijeme s djecom. Nekoliko najuspješnijih našle su mjesto u postavu izložbe otvorene u Varaždinu.  Za vrijeme trajanja izložbe, bit će dostupna za preuzimanje i digitalna brošuru o važnosti brižnog roditeljstva.