31. ožujak 2023. | Autor: Maja Hrešć

Na humanitarnom koncertu „Ostanite u Varaždinu“ prikupljeno 3 tisuće eura za stipendije

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u četvrtak se odazvao humanitarnom koncertu „Ostanite u Varaždinu“ koji se u organizaciji Zaklade solidarnosti Grada Varaždina održao u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu.

Humanitarni koncert svojim je dolaskom podržala saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, a nazočile su i v.d. upraviteljice Zaklade solidarnosti Grada Varaždina Dubravka Biberdžić, zamjenica predsjednice Upravnog vijeća Zaklade Irina Helga Breskvar te brojni građani i uvaženi gosti.

Sav prihod koncerta u iznosu od 3 tisuće eura namijenjen je stipendiranju učenika i studenata s područja Grada Varaždina slabijeg imovinskog statusa. Građani su uživali u nastupima renomiranih varaždinskih i hrvatskih pjevača i pratećih bendova zabavne glazbe, a nastupili su Mejaši, Dolores, Zlatko Pejaković, Čarli, VTO, Dario Mijatović & Čarobnjaci, Frane Pehar & Tarapana Bend i Davor Borno.

Zaklada solidarnosti Grada Varaždina odlukom Gradskog vijeća osnovana je 2001. godine s ciljem da pomaže u liječenju bolesnih osoba, ljudima u teškoj socijalnoj situaciji, učenicima i studentima s područja Grada Varaždina kojima je pomoć potrebna. Financira se sredstvima Grada Varaždina, ali i od strane fizičkih i pravnih osoba.