19. veljača 2020. | Autor: Maja Hrešć

Humanitarna akcija za Wuhan

U Gradskoj vijećnici u srijedu je održana konferencija za novinare na kojoj je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica, uz predsjednika varaždinskog stolnoteniskog kluba Starr Ronalda Ređepa, najavila humanitarnu akciju za pomoć kineskom grad Wuhanu.

Naime, u organizaciji Grada Varaždina i stolnoteniskog kluba Starr, 1. ožujka 2020. godine održat će se humanitarni stolnoteniski mečevi s ciljem prikupljanja donacija za kupnju maski za građane Wuhana, grada prijatelja Gradu Varaždinu, koji je pogođen teškom epidemijom korona virusa.

„Humanitarna akcija će se održati u varaždinskoj Areni 1. ožujka 2020., između našeg državnog prvenstva i Europskog prvenstva u stolnom tenisu, koja se održavaju u Varaždinu. Indirektni povod bio je incident u Dubrovniku, ali naglasak ne treba stavljati na to, već na ovu humanitarnu akciju koja je iz toga proizašla. Znamo da su Grad Varaždin i Wuhan gradovi prijatelji, a ovime konkretno želimo pomoći jednom igraču koji je trenutno u izolaciji u Wuhanu, a inače igra za Varaždin. Krajnji cilj je skupiti novac za kupnju maski koje bi poslali u Kinu.“ – rekla je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

Prema najavi Ronalda Ređepa, akcija će okupiti najbolje hrvatske reprezentativce, igrat će cijela muška reprezentacija koja se plasirala kao prva u ekipnom dijelu Olimpijskih igara u Tokiju, zatim naša višestruka prvakinja Petra Petek, a bit će pozvani i svi građani kao i eminentne ličnosti iz Varaždina, da pomognu u ovoj hvalevrijednoj inicijativi.

Podaci za uplatu donacija:

IBAN: HR7724890041006755391

MODEL: 00

POZIV NA BROJ: 3310885214