23. travanj 2022. | Autor: Maja Hrešć

Humanitarna akcija na varaždinskom placu za pomoć osobama iz Ukrajine

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u subotu je podržao humanitarnu akciju za pomoć osobama iz Ukrajine koja se održala na varaždinskom placu. 

U organizaciji Gradske tržnice Varaždin i inicijative „Kad se male ruke slože“, na placu su se prodavali proizvodi domaćih OPG-ova, a sav prihod od prodaje namijenjen je kupnji potrepština za osobe iz ratom zahvaćene Ukrajine koje borave u Varaždinu i okolici. 

Zamjenik gradonačelnika također se odazvao humanitarnoj akciji: „Grad Varaždin uključuje se i podržava sve humanitarne inicijative, a u Varaždinu je organiziran prihvatni centar te su osigurani smještajni kapaciteti za izbjegle osobe. Pomaže se i onima koji su još u Ukrajini, pa je tako prije dva dana u ratom zahvaćeno područje poslana pošiljka s osnovnim potrepštinama, a Grad Varaždin u tu je svrhu izdvojio 50 tisuća kuna. Pozivam sve naše sugrađane da pomognu potrebitima prema svojim mogućnostima.“ – rekao je zamjenik Miroslav Marković. Zahvalio je OPG-ovima s varaždinskog placa što su se uključili u akciju, kao i organizatorima Predragu Ciglaru iz Gradske tržnice i Irini Helgi Breskvar iz inicijative „Kad se male ruke slože“.