27. ožujak 2015.

Hrvatsko-bjeloruski forum

Flag-Pins-Croatia-Belarus

27.3.2015.- U Varaždinu će 1. - 4. travnja 2015. godine biti održan 2. Hrvatsko-bjeloruski gospodarski forum. U organizaciji Grada Varaždina, Varaždinske županije i HGK – Županijske komore Varaždin u Varaždin će doputovati desetak gospodarstvenika iz grada Bresta u Bjelorusiji. Izaslanstvo će predvoditi Andrei Klets, župan regije Brest i Aleksandr Rogachuk, gradonačelnik Bresta. Uz njih forumu će prisustvovati i predstavnici gospodarske komore Bjelorusije iz Bresta te predstavnici Slobodne gospodarske zone Brest.
Središnji događaj bit će 2. Hrvatsko-bjeloruski forum koji će biti otvoren u četvrtak, 2 travnja 2015. godine u 9 sati u hotelu Turist prigodnim pozdravnim  govorima gradonačelnika Gorana Habuša i župana Predraga Štromara.
IZJAVA ZA NOVINARE: Nakon prezentacije gospodarskih mogućnosti gostiju iz Bjelorusije, te prigodnih prezentacija u 10 sati domaćini i gosti obratit će se prigodnim izjavama za novinare.
Uslijedit će razgovori u kojima će predstavnici dvadesetak varaždinskih tvrtki imati prilike  neposredno s poslovnim partnerima iz Bjelorusije analizirati i dogovarati konkretne poslove. Program se nastavlja posjetom gostiju varaždinskoj Vindiji, Slobodnoj zoni Varaždin i Tehnološkom parku. Drugog dana, u petak 3. travnja  predviđen je posjet Čakovcu i Prelogu te nastavak razgovora s predstavnicima lokalne samouprave i gospodarskim subjektima iz Međimurja te zaključno posjet tvrtki Bernarda u Nedelišću.