21. srpanj 2014.

Hrvatska najbolja na Europskom juniorskom prvenstvu u baseballu

baseball2

21.07.2014.- Hrvatska juniorska baseball reprezentacija osvojila je prvo mjesto na Europskom prvenstvu za juniore u baseballu skupine „B“ koje se prošlog tjedna održavalo u Varaždinu. U subotnjem finalu uspjeli su, nakon neizvjesne borbe, pobijediti vršnjake iz Velike Britanije 10:8.
Već je nastup u finalu Prvenstva osigurao plasman hrvatske reprezentacije u višu jakosnu skupinu europskog baseballa. Inače, hrvatska reprezentacija imala je i više nego odličan put do finala. U skupini su redom pobjeđivali Bjelorusiju 10:0, zatim Slovačku 14:0 te naposljetku Poljsku 15:0. U polufinalu Hrvatska je bila bolja od Litve 5:0.
Uz Hrvatsku plasman u višu jakosnu skupinu ostvarila je i Velika Britanija. U susretu za treće mjesto reprezentacija Litve pobijedila je Bjelorusiju 6:4.
Osim što je osvojila Prvenstvo, Hrvatska ima i MVP natjecanja. Ta je titula pripala Aleksandru Kruheku. I nagrade za najboljeg udarača i bacača „ostale“ su u Hrvatskoj. Najbolji udarač je Andrija Tomić dok je Franko Vrlić najbolji bacač.
Organizator natjecanja u Varaždinu bio je Baseball klub Vindija uz suorganizaciju Zajednice športskih udruga Grada Varaždina i Grada Varaždina. Generalni sponzor Prvenstva bio je Poslovni sustav Vindija. Većina susreta odigrana je na novoizgrađenom baseball stadionu Baseball kluba Vindija te dio na baseball stadionu „Četiri rijeke“ u Karlovcu.