21. ožujak 2024. | Autor: Maja Hrešć

Hrvači iz Hrvačkog kluba „Vindija“ na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u četvrtak je u palači Patačić primio hrvače i trenera Andriju Barića iz Hrvačkog kluba Vindija koji su na nedavno održanom Prvenstvu Hrvatske za seniore ostvarili značajne uspjehe. Prijemu se pridružila i suradnica iz Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Anica Sitar.

Uz nastup 82 hrvača iz 15 klubova, hrvačima varaždinske Vindije pripala su dva naslova prvaka Hrvatske, jedno drugo i jedno treće mjesto, dok je klub ekipno zauzeo treće mjesto. Tako su prvaci Hrvatske postali Mihael Bešenić u kategoriji do 60 kilograma i Dario Majcog u kategoriji do 130 kilograma. Viceprvak Hrvatske je Ivan Ratković u kategoriji do 97 kilograma, dok je brončanu medalju osvojio Kyrylo Pochtovyk u kategoriji do 130 kilograma.

Hrvači su ujedno gradonačelnika pozvali na hrvački susret, početak nove sezone Premijer lige koji će se održati 23. ožujka u 13 sati u dvorani Graberje, kada im u goste dolazi aktualni prvak, klub iz Petrinje.

Gradonačelnik je dao podršku mladim sportašima za odlične i kontinuirane rezultate te saslušao s kojim se izazovima susreću.