22. rujan 2022. | Autor: dd

Hallerova aleja bez automobila

U sklopu programa obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti u Varaždinu, danas  u četvrtak, 22. rujna 2022. godine za promet motornim vozilima zatvoren je dio Hallerove aleje. 

Promet je zatvoren u skladu s rješenjem koje je izdala Policijska uprava varaždinska, a program „Dan bez automobila“ u Hallerovoj aleji organizira Udruga Varaždinski biciklisti u suradnji s Gradom Varaždinom.

Grad Varaždin se time priključuje mnogobrojnim gradovima koji zatvaranjem prometnih ulica i otvaranjem novih prostora bez automobila obilježavaju Europski tjedan mobilnosti ( European Mobility Week ) upozoravajući na potrebu jačanja različitih vrsta urbane mobilnosti, ponajviše pješačenja i bicikliranja.

U prijepodnevnim satima na ulici su održane igraonice i edukativni sadržaji za najmlađe sudionike u prometu. Djecu je zabavljao ulični performer Emilio the balancer, a dio programa realiziran je u suradni s varaždinskom policijom. Također, tijekom dana će biti radionice  Udruga Roda (Italina Benčević) - 'Autosjedalica uvijek i bez iznimke', Trafiki (Lana Račić) - 'Prometnjak' . U poslijepodnevnim satima ispred Učeničkog doma slijede nastupi Voado, Djare i Čudnoređe.