19. studeni 2019. | Autor: ddretar

Gredici povelja naj akcije

Projektu “Mali vrt za održivo sutra!“ varaždinske Udruge za promicanje održivog načina življenja Gredica dodijeljena je povelja za uspješnu naj-akciju u sklopu dodjele godišnjih nagrada akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“.  

Svečanost kojom se obilježilo 20 godina akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ u organizaciji Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske održana je u Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba.

 

Grad Varaždin kao jedan od gradova koji od 2005. godine sudjeluje u akciji i s ponosom godinama nosi titulu „Prijatelj djece“ zadovoljavajući stroge kriterije, ove je godine kandidirao za izbor naj-akcije projekt Udruge Gredica koja u varaždinskim osnovnim školama provodi akciju „Mali vrt za održivo sutra“. Ukupno 513 učenika nižih razreda varaždinskih osnovnih škola inovativnim metodama obrazovanja stječe znanja o održivom razvoju, proizvodnji i konzumiranju zdrave hrane, odnosno vrtlarenju. Projekt je vrijedan ukupno 347.910 kuna, od čega bespovratna sredstva Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske iznose 313.119 kuna dok preostali iznos od 35.000 kuna sufinancira Grad Varaždin.