12. veljača 2016. | Autor: [email protected]

Gradu Varaždinu priznanje hrvatskog paraolimpijskog odbora

gradonačelnik Goran Habuš s dobitnicima paraolompijskih priznanja

Za izuzetan doprinos u organizaciji Europskih igara mladih sportaša s invaliditetom – „European Para Youth Games 2015“ Gradu Varaždinu dodijeljeno je posebno priznanje Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

To visoko priznanje primio je gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš na svečanosti održanoj u četvrtak, 11. veljače 2016. godine u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

„European Para Youth Games 2015“ su održane u Varaždinu od 16. do 19. srpnja kao najvažniji sportski događaj za mlade sportaše s invaliditetom u Europi u 2015. godini. Organizatori samog natjecanja bili su Grad Varaždin i Varaždinska županija te Hrvatski paraolimpijski odbor. Na natjecanju je sudjelovalo 230 sportaša iz 23 zemlje koji su se natjecali u atletici, plivanju, stolnom tenisu te boćanju.

Između ostalih, priznanja su na toj svečanosti dodijeljena i Varaždinskoj županiji te Općoj bolnici Varaždin, a kao članica hrvatske paraolimpijske reprezentacije nagradu za najbolju sportašicu primila je stolnotenisačica Helena Dretar Karić.

Priznanja i nagrade najbolji paraolimpijcima uručio je Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Ovim priznanjem Grad Varaždin je pokazao spremnost i sposobnost organiziranja ovako važnih međunarodnih sportskih događaja i natjecanja.

Nakon svečanosti podjele priznanja predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković, koji je prisustvovao svečanosti, neformalno se susreo s gradonačelnikom Goranom Habušom i drugim dobitnicima priznanja iz Varaždina.