08. veljača 2022. | Autor: Maja Hrešć

U Gradskoj vijećnici održana promocija časopisa Radovi Zavoda za znanstveni rad Varaždin

U salonu Gradske vijećnice Grada Varaždina u utorak je predstavljen 32. broj časopisa Radovi Zavoda za znanstveni rad Varaždin kojeg objavljuje Zavod za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Varaždinu.

Časopis su predstavili akademik Stjepan Damjanović, prof. dr. sc. Marijan Cingula, Spomenka Vlahović te dr. sc. Vladimir Huzjan, a sve okupljene pozdravio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Zamjenik gradonačelnika iskazao je zadovoljstvo i čast što je dio ovog skupa na predstavljanju novog broja Radova. „Smatram da ovakva publikacija zaslužuje biti predstavljena upravo ovdje u našem svečanom salonu. Znanosti, koja je na neki način na udaru u ovim modernim vremenima, kad nas okružuju različiti samoprozvani „stručnjaci“ i „znalci“ koje susrećemo u medijskom prostoru, moramo dati na značaju i ponovo je vratiti u fokus u kojem bi trebala biti. Čestitam vam na ovoj publikaciji. Prvi primjerak izdan je davne 1986. godine, stoga mi je drago kad vidim koliko truda i angažmana naš Zavod za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Varaždinu i danas ulaže u njegovo izdavanje.“ – rekao je zamjenik Miroslav Marković. Zahvalio je akademiku Stjepanu Damjanoviću i Vladimiru Huzjanu koji vode Zavod i zaželio im puno uspjeha u daljnjem radu.