19. veljača 2019. | Autor: Maja Hrešć

U Gradskoj vijećnici najavljena košarkaška utakmica Hrvatska – Poljska

U utorak je u Gradskoj vijećnici održana konferencija za novinare na kojoj je najavljena košarkaška utakmica Hrvatska – Poljska, a koja će se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina odigrati 22. veljače u varaždinskoj Areni.

Konferenciji koju je Grad Varaždin organizirao zajedno s Hrvatskim košarkaškim savezom, prisustvovali su gradonačelnik Ivan Čehok, glavni tajnik saveza Josip Vranković, izbornik reprezentacije Dražen Anzulović, igrači Hrvoje Perić i Toni Katić, predsjednik Košarkaškog saveza Varaždinske županije Nino Gregorina, predsjednik UKSVŽ Dražen Štrok i predsjednik KK Vindi Darko Brezovec.

U ovoj važnoj kvalifikacijskoj utakmici 11. kola skupine J europskih kvalifikacija, hrvatska košarkaška reprezentacija će tražiti pobjedu kako bi zadržala izglede za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Glavni tajnik saveza Josip Vranković iskazao je zadovoljstvo što će se utakmica održati baš u Varaždinu s obzirom na dosadašnja ugodna iskustva.

Gradonačelnik Ivan Čehok je ponosan što je baš Varaždin izabran za domaćina ove utakmice i što će se u našem gradu moći pogledati košarkaška reprezentacija: „Tradicija košarke u Varaždinu je duga, a mlađe uzrasne kategorije već postižu dobre rezultate. Bilo bi mi drago, s obzirom da imamo prekrasnu dvoranu, da se košarka u Varaždinu popularizira i da hrvatska reprezentacija i klubovi igraju u našoj Areni. Svi se nadamo pobjedi protiv Poljske. Nadam se da će publika doći podržati našu reprezentaciju i pozivam sve Varaždinke i Varaždince da dođu navijati.“