10. ožujak 2014.

Gradski vijećnici dobili novi Poslovnik o radu

sdp vijećnici web

10.03.2014.- Varaždinski gradski vijećnici dobili su novi Poslovnik o radu. „ On je rezultat  najbolje prakse iz rada Županijske skupštine i Gradskog vijeća. Niti jedno dosadašnje pravo vijećnika se ne uskraćuje već im se daje više prava.“ – pojasnio je vijećnik dr.sc. Robert Podolnjak koji je, zajedno s vijećnicom mr. Ljubicom Križan, autor novog poslovnika Gradskog vijeća.
Njime se, primjerice, po prvi puta uređuje javna rasprava čime se omogućuje građanima upoznavanje s prijedlozima akta za koje su građani životno zainteresirani, uređen je način sazivanja sjednice po hitnom postupku kao i pravo na odgovor na izlaganje odnosno replika, prvi puta su definirane i stegovne mjere za održavanje poslovnog reda na sjednici.  Vijećnici od sada mogu dati mandat u vijeću dati na mirovanje na osobni zahtjev, kao što je to učinio Dražen Vincek (SDP) kojeg od danas u Gradskom vijeću mijenja Dražen Pavličević (SDP).
Jasno je sada propisana procedura o izboru dvaju potpredsjednika Gradskog vijeća, a klubovi vijećnika dobivaju veće ovlasti.

Poslovnik o radu Gradskog vijeća Grada Varaždina možete pogledati ovdje:http://www.varazdin.hr/cms-repository/file/_a20.pdf