01. listopad 2021. | Autor: Maja Hrešć

Gradska tvrtka Čistoća preuzela linijski prijevoz putnika

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u petak je uz direktora gradske tvrtke Čistoća d.o.o. Zorana Sveteca i voditelja službe operativnih poslova Franju Rajnera održao konferenciju za novinare povodom preuzimanja djelatnosti komunalnog linijskog prijevoza putnika.

Gradskoj tvrtki Čistoća d.o.o. povjerena je djelatnost komunalnog linijskog prijevoza putnika za što je Gradsko vijeće Grada Varaždina na 4. sjednici koja se održala u četvrtak dalo suglasnost na Opće uvjete isporuke komunalne djelatnosti.

Gradonačelnik je održanom konferencijom označio početak rada novog linijskog prijevoza putnika u Varaždinu. „Do jučer smo imali koncesionara, a od danas, s novih pet linija i „novih“ sedam buseka, koji su rabljeni, ali tehnički ispravni, prijevoz preuzima Čistoća. Pokušat ćemo u najskorije vrijeme aplicirati na EU fondove za kupnju „zelenih“, ekoloških buseka, ali za sada smo prisiljeni krenuti u rad s rabljenim. Imali smo određene opstrukcije od prethodne uprave Čistoće, no sada je sve riješeno i naši građani mogu biti mirni. Linijski gradski prijevoz ide i dalje u lijepim, oslikanim busekima. Oni su posebno prilagođeni za ulazak invalida i za ulazak majki s malom djecom.“ – rekao je gradonačelnik.

Direktor Čistoće Zoran Svetec pozvao je građane da u sljedećih mjesec dana izraze svoje želje za mogućim promjenama ili korekcijama voznog reda koji se do 1. prosinca mora uputiti Gradu Varaždinu za utvrđivanje za sljedeću godinu.

„Cijena karte je 5 kuna i kupuje su u busu, dok za 8 kuna jednosatno možete i presjedati. Može se kupiti vrijednosna kartica trenutno kod nas na blagajni i onda je cijena karte 4 kuna ili s presjedanjem 7 kuna“ – rekao je Zoran Svetec.