08. prosinac 2020. | Autor: ddretar

Gradska tržnica nagradila vrijedne mališane

Varaždinska Gradska tržnica i ove je godine nastavila tradiciju darivanja malih kreativaca u cilju edukacije na zabavan način, o tržnici i svemu što se na njoj može naći. Ove godine škole i vrtići osvojili su TV uređaje.

Tako je čak četrnaest dječjih vrtića iz Varaždina i okolice sudjelovalo u natječaju 'Plodovi jeseni vu Varaždinu na placu' u kojemu je zadatak bio izraditi što kreativniji tematski plakat. Svi radovi bili su izloženi na stupovima varaždinske tržnice te su svojim šarenilom uveseljavali posjetitelje i prodavače. Svi su radovi bili izuzetno dobri, stoga je komisija na čelu s poznatim varaždinskim umjetnikom Živkom Toplakom imala težak i nezahvalan zadatak izabrati tri najbolja. Naposljetku su televizorima odlučili nagraditi mališane i odgajatelje iz varaždinskih dječjih vrtića Dravska i Kozarčeva, te DV Panda.

 

Istovremeno je u sklopu Festivala tikvi održana izložba ukrašenih i uređenih tikvi na kojoj su sudjelovale varaždinska IV. i V. Osnovna škola, te Centar Tomislav Špoljar. Gradska tržnica nagradila je sve tri škole, pa su i ove obrazovne ustanove prošli tjedan primile svoje nove TV uređaje.