16. listopad 2018.

Gradonačelnik zahvalio na još jednoj uspješnoj sezoni Odmarališta 'Varaždin' na Rabu

Jučer je u palači Herzer održana prezentacija na kojoj je Predrag Ciglar, direktor Tržnice, izrazio zadovoljstvo rejtingom odmarališta nakon čega je održano prigodno druženje svih sudionika sezone ljeto 2018. u Dječjem odmaralištu na Rabu.

Tom prilikom gradonačelnik Ivan Čehok zahvalio je Gradskoj tržnici, osoblju i animatorima odmarališta na Rabu te je istaknuo kako je sretan što Grad ima takvo odmaralište.

- Kroz odmaralište je ove sezone prošlo 1000 djece i stotinjak odgajatelja, to je pravi mali hotel, objekt koji sadržajima diže standard Varaždincima. Tamo se djeci pružaju optimalni uvjeti za ljetovanje, boravak i održavanje škole u prirodi. Grad već nekoliko godina za redom  izdvaja i dodatna sredstva za djecu slabijeg imovinskog statusa čime im omogućuje ljetovanje na Rabu. Tako da je to i socijalna i obrazovna ponuda, odnosno sadržaj koji malo koji grad danas ima – rekao je gradonačelnik.

Odmaralište je ove sezone ugostilo gotovo tisuću djece iz 11 osnovnih škola. 17 dječjih vrtića, centar za socijalnu skrb Varaždin, Društvo naša djeca Varaždin, Centra za odgoj i obrazovanje T. Špoljar, Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, malih rukometaša iz Varaždina te Škole za ritmiku i balet Zagreb.

U 17 smjena održani su programi Škole u prirodi, ljetovanje djece vrtićke dobi, rehabilitacijsko ljetovanje, kamp gitare, kamp sporta i program ljetovanja djece socijalne kategorije. Osim Varaždinaca, u Odmaralištu su boravila djeca iz Međimurske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. Dnevno su posluživana četiri obroka, uz dodatna iznenađenja i poslastice poput rođendanskih torti za slavljenike. O smještaju, prehrani, animaciji i zdravlju djece brinulo je ukupno 10 djelatnika.

Interes za ljetovanje izrazito je velik te se već sada popunjavaju termini za sezonu ljeto 2019. iz Gradske tržnice stoga pozivaju sve zainteresirane institucije da svoje termine rezerviraju u najkraćem mogućem roku.