23. kolovoz 2023. | Autor: dd

Gradonačelnik Varaždina ugostio kolege iz Zagreba i Koprivnice na Špancirfestu

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj u utorak 22. kolovoza 2023. godine bio je domaćin gradonačelniku Grada Zagreba Tomislavu Tomaševiću i gradonačelniku Grada Koprivnice Mišelu Jakšiću sa suradnicima prilikom njihovog obilaska Špancirfesta.

U obilasku Špancirfesta zajedno sa Lovrom Lukavečkim, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Varaždina i zamjenikom gradonačelnika Miroslavom Markovićem potvrđeno je kako je Špancirfest kao festival dobrih emocija idealno mjesto za susret gradonačelnika te prilika za dogovore o suradnji. U obilasku Špancirfesta priključili su im se i zamjenici zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

 

Na prijemu u palači Patačić tema je bilo na pretek. Razgovaralo se o problemima s kojima se gradovi susreću svakodnevno, od organizacije lokalne samouprave, uređenja prometa, gospodarenja otpadom i organizacije velikih manifestacija pa sve do pružanja nadstandarda na području obrazovanja, sporta i kulture.

 

Po obilasku Špancirfesta s gostima gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj je izjavio: Bilo mi je izuzetno drago prošetati jubilarnim 25. Špancirfestom u pratnji kolega gradonačelnika. Imali smo puno tema za razgovarati. Varaždin Zagreb i Koprivnica su tri značajna središta i pokretači urbane Hrvatske.

 

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević: Došao sam na poziv gradonačelnika Bosilja. Ovo je moj prvi službeni posjet Špancirfestu. Dolazim gradonačelniku nekadašnjeg glavnog grada Hrvatske kao gradonačelnik sadašnjeg glavnog grada. Pričali smo o temama koje nas povezuju, razvojnim projektima posebice o gospodarenju otpadom gdje imamo nekih zajedničkih problema. – rekao je Tomašević pohvalivši Koprivnicu da ima jedan od najboljih modela odvajanja otpada. Drago mi je da sam na Špancirfestu vidio jako puno Zagrepčana. Vidim da bi ovo mogao biti najbolji Špancirfest do sada i pozivam sve Zagrepčanke i Zagrepčane da ga posjete. – rekao je Tomašević

 

Mišel Jakšić gradonačelnik Grada Koprivnicenapomeno je da su Renesansni festival, Porcijunkulovo i Špancirfest festivali na kojima se može biti ponosan jer se na sjeveru Hrvatske može napraviti vrhunska turistička priča. To nam pokazuje koliko radišnosti ima na sjeveru. Žalimo se da više uplaćujemo u proračun nego što od njega dobivamo, ali se snalazimo s održivim projektima i zato mi je bilo danas drago razgovarati s kolegama gradonačelnicima. – zaključio je Jakšić.

 

Troje gradonačelnika sa suradnicima zajedno su prisustvovali koncertu grupe Franz Ferdinand.