29. studeni 2022. | Autor: dd

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj uručio ključeve 56 novih POS stanova

Vlasnicima novih 56 POS stanova u  zgradi u Ulici Adolfa Wieserta u utorak, 29. studenoga 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj uručio je ključeve na prigodnoj svečanosti.

Ravnatelj JU Gradski stanovi Roman Veršić uvodno je iznio detalje samog projekta izgradnje POS zgrade: Investicija na ovoj zgradi vrijedna je 39 milijuna kuna. Radi se o zgradi sa ukupno 56 stanova, 30 garaža i 60 parkirnih mjesta. Stanovi su od dvosobnih do trosobnih površine  od 60 do 100 metara kvadratnih. Prosječna cijena stana je 1300 eura po kvadratu. – naveo je Roman Veršić dodavši da je zgrada opremljena optičkim kablovima, digitalnim brojilima s daljinskim očitaćima i polupodzemnim spremnicima za odlaganje otpada. Zahvalio se izvođačima radova, nadzornim inženjerima i projektantima. Također je zahvalio APN-u i OTP  banci koji su financijski pratili cijeli projekt. Tvrtka Colas uredila je okoliš, a  zahvalio se Zagorje Tehnobetonu i ZTB gradnji koji su završili projekt u roku. Napomenuo je da će doći do vještačenja o povećanju cijena te prijedloga o priznavanju viših troškova koji će biti izloženi članovima upravnog vijeća Gradskih stanova, a potom i članovima Gradskog vijeća.  Zahvalio se i direktorima Varkoma Bruni Isteru i Čistoće Zoranu Svetecu te zamjeniku gradonačelnika Miroslavu Markoviću.

 

Na početku svečanosti gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj kratko se obratio uzvanicima i vlasnicima novih stanova: Završetkom ove zgrade završila je Prva faza POS - Novakova sa ukupno 168 stanova,   u dvije zgrade po 28 stanova i dvije zgrade sa 56 stanova. Grad Varaždin je osigurao zemljište i infrastrukturu, te je bio investitor na uređenju okoliša za sve 4 zgrade. Da bismo započeli s drugom fazom izgradnje bilo nam je potrebno  riješiti pravne zavrzlame i sporove oko zemljišta i to smo uspjeli potpisivanje potpisivanjem nagodbe s TH Investom. Potpisom te nagodbe dobili smo zemljište iza ove zgrade od oko 18 tisuća kvadratnih metara.  Gradski stanovi će za daljnju izgradnju imati 6000 m2 zemljišta, a Grad Varaždin 12 000 m2 je dobio za komunalnu infrastrukturu. Tu predviđamo izgradnju  igrališta, parka i vrtića. Potpisivanjem te  nagodbe je  Gradu i Gradskim stanovima iznad glave skinut je mač veći od 140 milijuna kuna sudskih tužbi   sporova koji su se vodili na različitim sudovima.  Paralelno sa zemljištem rješava se problem kućanske rampe. Ova ulica postat će zapravo „žila kucavica“ ovog dijela grada. U slijedećih desetak dana trebali bi dobiti lokacijsku dozvolu za podvožnjak   Supilova – Wissertova. Gradit će se i dva rotora  ispred sadašnje kučanske rampe i drugi ispred glavnog kolodvora. Time će se kučanska rampa zatvoriti i sav promet će ići  ovim novim podvožnjakom.  Gradonačelnik Neven Bosilj na kraju svog govora rekao je da  svi ti projekti ovise o podršci u gradskom vijeću te izglasavanju proračuna. Ponadao se da će se uspjeti pronaći zajednički jezik sa gradskim vijećnicima da se proračun izglasa.

 

Na karaju pohvalio je ravnatelja Javne ustanove Gradski stanovi  Romana Veršića i članove njegove ekipe te je dodao sa su pred novu zgradu postavljeni i polupodzemni spremnici za odlaganje otpada. Najavio je da će takve spremnika dobiti u buduće i ostale zgrade kako bi se uspostavio sustav pravilnog fakturiranja odlaganja otpada.