20. ožujak 2024. | Autor: dd

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj panelist na konferenciji Smart Cities

Digitalna transformacija gradova – Zeleno i pametno bio je naziv panel rasprave koja je održana u srijedu 20. ožujka 2024. a u kojoj je jedan od sudionika bio i dr. sc. Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina. Panel rasprava održana je u sklopu konferencije Smart Cities koju je u zagrebačkom hotelu Westin organizirala medijska kuća LIDER.

Uz gradonačelnika Varaždina o pametnim, digitalnim i zelenim rješenjima  u gradovima razgovarali su predstavnici gradova i poslovne zajednice Branko Dukić iz Zadra, Marijana Bačić iz Hrvatskog Telekoma te Denis Nikola Kulišić iz Odašiljača i veza.

Gradonačelnik Bosilj predstavio je projekt revitalizacije Dravske park šume čije sufinanciranje je osigurano direktno iz Europske urbane inicijative. To je uspješan primjer povlačenja europskih sredstava iz direktnih linija namijenjenih svim članicama EU gdje je konkurencija puno veća ali i mogućnosti šire u kontekstu orijentiranosti na inovativno, digitalno i zeleno.

Konferencija Smart Cities u organizaciji Lidera održava se po deseti put, a ove je godine također okupila vodeće ljude gradova te industrija koje se bave digitalnim, ekološki održivim rješenjima. Uz gradonačelnika Bosilja, na konferenciji je sudjelovala i Slađana Miočić, pročelnica UO za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina.