06. travanj 2022. | Autor: ddretar

Gradonačelnik Varaždina na konferenciji o pametnim rješenjima u gradovima

„Inovacijama do održivih gradova“ naziv je panel rasprave koja je održana u srijedu 6. travnja 2022. godine na početku 8. konferencije Smart Cities“ na zagrebačkom velesajmu.

 Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj je zajedno s gradonačelnicima  Rijeke, Karlovca i Zaprešića uz moderatora Vanju Figenwalda raspravljalo je o Kvalitetnom upravljanju gradovima na temelju održivih strategija, odgovornosti, transparentnosti, sudjelovanje građana, smanjenje emisije štetnih plinova. Bilo je riječi i o energetskoj učinkovitosti, gospodarenju otpadom, pametnim rješenjima mobilnosti  i digitalizacija gradova   ključnim čimbenicima za osiguranje održivog napretka.
Organizator konferencije“Pametnim rješenjima do održivog grada“  je medijska kuća LIDER. Organizatori su uspjeli okupiti veći broj gradonačelnika i načelnika općina te stranih i domaćih predavača koji predstavljaju pametna rješenja gradova koja funkcioniraju u praksi. Na početku konferencije sudionike je pozdravio Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera.