29. prosinac 2023. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik uručio priznanja „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu“

Gradonačelnik Grada Varaždina i predsjednik TZGV-a dr. sc. Neven Bosilj u petak je na prigodnoj svečanosti u palači Herzer zajedno s direktoricom Turističke zajednice grada Varaždina Jelenom Toth uručio priznanja 13 djelatnika iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti nagrađenim u akciji TZGV-a „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu“. 

„Podatak da je preko 20 posto porastao turistički promet u Gradu Varaždinu, da imamo više dolazaka turista i više noćenja u hotelima je odličan pokazatelj i dokaz kvalitetnog rada naših djelatnika u turizmu jer doprinose još boljem imidžu našeg grada. Varaždin je radi njih privlačna destinacija.“ – rekao je gradonačelnik, čestitavši svim nagrađenima na njihovom velikom doprinosu u razvoju turizma i pozicioniranju Varaždina kao jedne od najprivlačnijih turističkih destinacija.

Čovjek - ključ uspjeha u turizmu nacionalni je program Hrvatske turističke zajednice kojem je cilj isticanje doprinosa pojedinca koji svojim predanim radom u turističkom sektoru stvaraju dodanu vrijednost destinaciji, a Turistička zajednica grada Varaždina izbor je provela 13. godinu zaredom.

 

NAGRAĐENI U AKCIJI ČOVJEK - KLJUČ USPJEHA U TURIZMU 2023.

AGENCIJSKI DJELATNIK

SANDRA PAVLINIĆ

Sposobna, brza, marljiva, ljubazna i točna, ovim riječima gospođu Sandru Pavlinić opisuju njezini kolege iz putničke agencije Varaždintours. U kratkom vremenu dokazala se kao dobra i vrijedna radnica kakvu varaždinski turizam zaslužuje stoga i ova nagrada na ponos svih djelatnika jedne od najdugovječnijih varaždinskih putničkih agencija dolazi u prave ruke.

TURISTIČKI VODIČ

BRANIMIR ŠURBEK

Branimir Šurbek dugogodišnji je član varaždinskog Društva turističkih vodiča i pratitelja, a u jednom se mandatu okušao i u ulozi njegovog predsjednika. Ovaj iskusni turistički vodič osim bogatim znanjem ističe se izvrsnim načinom prezentacije grada i okolice turistima te izuzetnim komunikacijskim vještinama, prvenstveno onim ljudskim. Mentor je mladim kolegama s kojima nesebično dijeli svoje znanje i rado se uključuje u volonterska vođenja po gradu. Također, dugogodišnji je djelatnik u turističkoj agenciji te sudjeluje u kreiranju turističkih aranžmana i osmišljavanju novih turističkih proizvoda.

RECEPCIJSKI DJELATNIK

MAJA MIKEC

Recepcija je prva i posljednja dodirna točka gostiju s mjestom u kojem odsjedaju, tu ne samo da prijavljuju i odjavljuju svoj dolazak i odlazak, već i dobivaju sve važne informacije i rješavaju potencijalne probleme. Zato recepcijski djelatnik mora biti stručan, odgovoran, ljubazan, komunikativan i uvijek dobro raspoložen, a baš sve te odlike krase Maju Mikec koja posljednje dvije godine radi u Hotelu Park. Od ranog jutra naići ćete na njeno nasmijano i veselo lice, za gospođu Maju nema nepremostivih prepreka te i onu najizazovniju situaciju rješava s osmijehom. Voli timski rad, konstantno se usavršava i kreativna je u osmišljavanju novih proizvoda.

KONOBAR

JOSIPA MILAK

Omiljenu među gostima i u radnom kolektivu Josipu Milak odlikuje visoka razina profesionalnosti, predanosti poslu, ljubaznost i zarazna vedrina. Njene kvalitete i vrhunska usluga ne ostaju neprimijećene od gostiju koji cijene njen rad, trud i iskrenu toplinu. U Hotelu Varaždin radi 13 godina, a posljednjih mjeseci, nakon preuzimanja dodatnih obaveza u vođenju odjela hrane i pića, Josipa je imala prilike pokazati sve svoje organizacijske sposobnosti i vještine.

KUHAR

NIKOLA BLAŽI

Posljednjih šest godina Nikola Blaži kuhar je u restoranu Angelus u kojem se svakodnevno dokazuje kao vrijedan i požrtvovan radnik zbog čijih se ukusnih jela gosti redovito vraćaju. Na kuharskoj sceni je devet godina, svoj rad i restoran predstavlja na kuharskim kupovima diljem zemlje, a 2018. godine sudjelovao je i na Mainardi pizza kupu u Zagrebu.

DJELATNIK HOTELSKOG DOMAĆINSTVA

KARMEN TOMAŠKOVIĆ

Kako bi boravak u hotelu svakom gostu bio ugodan i ostao u lijepom sjećanju čime se upotpunjuje njegov dojam o destinaciji koju posjećuje, važan je svaki sudionik u  hotelskom poslovanju. Karmen Tomašković je marljiva, pouzdana te predana svome poslu koji kao djelatnica hotelskog domaćinstva dugi niz godina obavlja u Hotelu Turist. Precizno i temeljito izvršava svoje radne dužnosti, odličan je timski igrač, uvijek spremna pomoći te ju baš to čini djelatnicom godine u kategoriji hotelskog domaćinstva.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

DAVORIN CVEK

Nakon tragične prometne nesreće u kolovozu prošle godine na autocesti A4 policijski službenik Davorin Cvek bio je od velike pomoći obiteljima poginulih, kao i ozlijeđenim državljanima Republike Poljske. Svakodnevno je bio s njima u kontaktu, tješio ih, ali i rješavao tehničke stvari poput  zbrinjavanja i vraćanja prtljage i osobnih stvari obiteljima poginulih i ozlijeđenim državljanima. Time je doprinio promicanju ugleda i povjerenja u policiju u kojoj radi već 32 godine, kao i stvaranju pozitivne slike o Varaždinskoj županiji, Gradu Varaždinu i ljudima s našeg područja.

VATROGASAC

LUKA KOŠĆAK

Profesionalni vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina Luka Koščak ujedno je i zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornji Kućan. Svakom u svojoj blizini pružit će bezuvjetnu pomoć, a svojim ponašanjem i postupcima ulijeva sigurnost i povjerenje. U slobodno vrijeme  stručno znanje nesebično i s puno strpljenje prenosi mlađim generacijama.

DJELATNIK U HORTIKULTURNOM UREĐENJU

STANISLAVA HOHNJEC

Uređene zelene površine i cvjetne gredice daju poseban pečat ulicama i trgovima  i upotpunjuju sliku o gradu što redovito primjećuju brojni gosti.  Svoj doprinos hortikulturnom uređenju Varaždina daje i Stanislava Hohnjec koja u Parkovima radi već 13 godina. Gospođa Hohnjec je izuzetno marljiva, pouzdana, brižna kolegica  te uvijek na usluzi korisnicima, a svojim radom doprinosi da Varaždin slovi kao jedan od najuređenijih hrvatskih gradova.

DJELATNIK NA POSLOVIMA ČIŠĆENJA I ODRŽAVANJA JAVNIH POVRŠINA

IVAN BILIĆ-ERIĆ

Čistoća gradskih ulica i trgova, pogotovo u vrijeme velikih manifestacija i festivala kada gradom prođu brojni gosti, važna je za cjelokupnu sliku, ona je naše ogledalo. O tome svakodnevno brinu djelatnici komunalnog poduzeća Čistoća, a među njima je i Ivan Bilić-Erić. Predano i marljivo radi u svako doba dana, po svim vremenskim uvjetima i sa svojim kolegama doprinosi čišćem i ljepšem okolišu.

PRIVATNI IZNAJMLJIVAČ

MIRTA KUJUNDŽIĆ

Kvaliteta smještaja važna je za uspjeh turističke destinacije, bitnu ulogu u tome imaju privatni iznajmljivači poput Mirte Kujundžić. Njezin studio apartman godišnje ostvari gotovo 600 noćenja s popunjenošću više od 85 posto. Iako brojke puno govore, mnogo važniji su dojmovi gostiju koji najvišim ocjenama ocjenjuju njezino gostoprimstvo, srdačnost i kvalitetu usluge te se uvijek rado vraćaju.

ANIMATOR

KRUNOSLAV ČOLO

Bilo da odjene kostim Djeda Mraza, Svetog Nikole, Vinskog meštra, Gradskog notara  ili nekog drugog junaka Krunoslav Čolo svojom impozantnom pojavom i glumačkim sposobnostima osvaja sve oko sebe. Originalan, simpatičan, dobroćudan i nadasve duhovit nezaobilazni je na svim važnijim manifestacijama i događanjima u Varaždinu, a i za uspjeh ovogodišnjeg Adventa velike zasluge pripadaju njemu.  Njegovo utjelovljenje Djeda Mraza u Čarobnom gradu nikoga nije ostavilo ravnodušnim i zasigurno bez Krunoslava Čole varaždinska turistička scena ne bi bila ista.

ANIMATOR

ĐURĐICA DROPULJIĆ

Đurđica Dropuljić, malim i velikim poznatija kao teta Đuka, cijeli je život, bilo kao odgojiteljica u vrtiću, dugogodišnja uspješna ravnateljica varaždinskog Društva naša djeca te u posljednje vrijeme teta pričalica, u službi najmlađih Varaždinaca. U ulozi Bake Mraz na ovogodišnjem Adventu je potpuno oduševila i još jednom pokazala nevjerojatan osjećaj za djecu, neposrednost, strpljenje i zavidnu energiju.