17. prosinac 2019. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik uručio potvrde umirovljenicima

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak je uručio potvrde varaždinskim umirovljenicima za završene tečajeve, odnosno programe obrazovanja Pučkog otvorenog učilišta Varaždin iz informatike i stranih jezika. Dodjeli su prisustvovale zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Lana Velimirović – Vukalović.

Gradonačelnik je čestitao umirovljenicima koji su vrijedno učili informatiku, engleski i njemački jezik i pohvalio njihov trud i volju za učenjem.

„I ove tri skupine, informatika, engleski i njemački, ali i ovi umirovljenici koji čekaju početak tečaja jer već su i skupine za dalje popunjene, svjedoče o tome da postoji stvarno veliko zanimanje naših umirovljenika za određenim oblicima tečaja i učenja stjecanja znanja i to je odlično. To nam samo potvrđuje da se ljudi nisu zapustili, da smatraju da i dalje, u starijoj dobi, mogu učiti. Temeljni dokument Europske unije upravo jest društvo koje uči, promiče cjeloživotno učenje, a Grad Varaždin doista podržava aktivno učenje starijih osoba. Drago mi je da smo s time krenuli prvi u Hrvatskoj, da sad imamo puno više programa, da imamo naprednih programa i da sve to govori u prilog tome da je Varaždin doista grad obrazovanja.“ – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.