04. prosinac 2021. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik uručio nagrade najkumicama varaždinskog placa

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u subotu je nazočio proglašenju i dodjeli nagrada najkumicama, tradicionalnom izboru kojeg svake godine organizira Gradska tržnica.

Najboljom kumicom varaždinskog placa proglašena je Marija Pocedulić iz Kučan Marofa, drugoplasirana je Vera Kranjčec iz Trnovca Bartolovečkog, a trećeplasirana Ljiljana Hudika iz Varaždina.

Gradonačelnik koji je i sam redoviti kupac subotom na placu, najkumicama je uručio nagrade, no ističe da nema svoju najkumicu: „Svaki put šaram i kupujem negdje drugdje, da ne bi tko bio uvrijeđen. No, mislim da nema boljeg običaja nego subotom ujutro navratiti na plac. To je običaj svih Varaždinaca pa i ja svaki tjedan dolazim na plac i kupujem svježe proizvode naših kumica. Izborom najkumice sad već trinaestu godinu zaredom zahvaljujemo svim OPG-ovima, proizvođačima zdrave hrane što nas redovito opskrbljuju domaćim proizvodima na našem varaždinskom placu.“ – rekao je gradonačelnik.

Izbor najkumice Gradska tržnica provodi već trinaestu godinu, a glasuje se putem kupona u Varaždinskim vijestima i Regionalnom tjedniku te na samoj tržnici. Gradska tržnica time želi nagraditi prodavačice i prodavače na klupama te podsjetiti posjetitelje na njihov tradicionalan način prodaje, cjenkanje i sve ostale draži trgovine kakva je danas moguća još samo na placu.