12. lipanj 2024. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik uručio nagrade najboljim učenicima varaždinskih osnovnih škola

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u srijedu je u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin u Graberju na prigodnoj svečanosti čestitao i uručio nagrade najboljim učenicima varaždinskih osnovnih škola u školskoj godini 2023./2024.

Nagrađeni su učenici koji su na županijskim natjecanjima osvojili prvo mjesto i/ili prvo, drugo ili treće mjesto na državnim natjecanjima. Od čak 235 najboljih učenika, 60 ih je ostvarilo vrhunske rezultate u pojedinačnim natjecanjima kao što su matematika, fizika, kemija, informatika, tehnička kultura, engleski jezik i drugo, dok je 175 učenika svoj uspjeh iskazalo u ekipnim natjecanjima, najviše iz područja sporta. Za uspjeh nagrađenih učenika zaslužni su i njihovi mentori i to ukupno njih 41 iz svih varaždinskih škola.

Gradonačelnik je svim učenicima uručio zahvalnice i carnet-ulaznice za Gradske bazene Varaždin, dok su učenici iz pojedinačnih natjecanja dobili i pametne boce za vodu. Bočicama se želi pokazati važnosti hidratacije u svakodnevnom životu, što je praktičan dodatak uz uvođenje pravilne prehrane u varaždinskim osnovnim školama putem projekta „Čarobna osmica“. Svim mentorima uručene su zahvalnice, carnet-ulaznice za Gradske bazene Varaždin te knjige varaždinskih autora.

„Uručili smo nagrade učenicima i mentorima koji su ostvarili najbolje rezultate kako bi im čestitali za dodatan trud koji su uložili i kako bi ih motivirali da i dalje budu uspješni i ulažu u svoje znanje i nova postignuća. Ponosimo se s ovom djecom i zahvaljujemo njihovim mentorima što ih potiču da budu još bolji. Želimo svima mnogo sreće u daljnjem školovanju i radu.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.