07. svibanj 2022. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik uručio certifikate domaćim poljoprivrednicima

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u subotu je na varaždinskom placu poljoprivrednicima iz Varaždina i okolice uručio certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“. Svečanoj podjeli nazočio je i direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane. Projekt certificiranja provodi se od 2006. godine, a ove godine primio ih je šezdeset i jedan poljoprivrednik. Gradska tržnica s „Proizvodima hrvatskog seljaka“ potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već 17. godinu zaredom.

„Ovi certifikati jamstvo su da naši građani na varaždinskoj tržnici kupuju namirnice i proizvode koji su vlastite proizvodnje, koji su uzgojeni i proizvedeni na domaćem tlu, a upravo to je najveća vrijednost koju ima naš plac – svježi i domaći proizvodi. Po broju certificiranih prodavača u samom smo vrhu u Hrvatskoj i zaista sam ponosan na ovu brojku. Naši građani kupuju zdravo, a ujedno i potiču razvoj malih OPG-ova i lokalnu poljoprivredu. Čestitam i zahvaljujem vrijednim proizvođačima koji nam omogućuju raznovrsne domaće namirnice na našem placu jer malo koji grad se može pohvaliti s ovako bogatom ponudom. To često možemo čuti i od turista koji posjećuju plac prilikom obilaska grada i ostaju impresionirani jer u svijetu je trend ono što mi oduvijek imamo u našem Varaždinu - domaće, lokalno, certificirano, ekološko.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj nakon uručenja certifikata proizvođačima.