15. listopad 2022. | Autor: dd

Gradonačelnik ukazao na važnost preventivnih pregleda u borbi protiv raka dojke

Na Franjevačkom trgu u Varaždinu, danas u  subotu, 15. listopada 2022. održana je  javnozdravstvena manifestacija obilježavanja Dana zdravih dojki, odnosno Dana borbe protiv raka dojke.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj na otvaranju manifestacije ukazao je na važnost preventivnih pregleda u borbi protiv raka dojke: Bitno je naglasiti da je zdrav život najbolja preventiva. Nadalje, bitno je da građani shvate kako je odazivanje na preventivne preglede u njihovom interesu.  Više ljudi servisira svoje automobile nego što brine o svom tijelu i zdravlju. Niti 50 posto naših sugrađanki se ne odaziva na preventivne mamografske preglede. To je brojka koja se svakako mora povećati.

Okupljenim građanima obratile su se također dr. Irena Stipešević Rakamarić, Marija Hrašćanec,dr. Sandra Purković Banek te županijska pročelnica Ljubica Božić

Organizator kampanje je Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, suorganizatori Liga za borbu protiv raka Varaždinske županije i Mammae klub Varaždin, uz partnere na projektu Cardiab protect – Dom zdravlja Varaždinske županije i Varaždinsku županiju.