10. svibanj 2022. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik preuzeo svoj startni broj za humanitarnu utrku grada anđela

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u utorak je od stručne suradnice iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Anice Sitar preuzeo svoj startni broj za nadolazeću 3. humanitarnu utrku grada anđela koja će se održati ove subote, 14. svibnja s početkom u 11 sati na Kapucinskom trgu. 

„Prijavio sam se na utrku, kao i moja supruga, da zajedno podržimo ovu, sad već tradicionalnu, humanitarnu akciju. Nema ljepšeg nego kad se spoje sportska i humanitarna aktivnost pa uz rekreaciju pomognemo onima kojima je stvarno potrebna podrška i pomoć. Pozivam sve naše sugrađane da nam se pridruže u subotu jer sva prikupljena sredstva bit će uplaćena Domu za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište Sv. Nikola“. Ruta je duga nešto manje od 5 kilometara, a vremenski limit je 90 minuta, stoga se mogu uključiti zaista svi jer stigne se i prohodati ako niste u trkačkoj formi.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. Napomenuo je i da će varaždinska tvrtka MARLEX za svaku uplaćenu kotizaciju donirati jednaki iznos za humanitarne svrhe što znači dvostruko više sredstava za „Utočište Sv. Nikola“.

Rok za prijavu ističe u ponoć 13. svibnja, ali trkači, hodači, odnosno svi koji žele sudjelovati, iako samo svojom donacijom, prijaviti se mogu i prije samog početka utrke, od 9 do 10.30 sati.