29. travanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik svečano uručio ugovore predstavnicima udruga

Gradonačelnik Ivan Čehok u ponedjeljak je uručio ugovore predstavnicima udruga za programe kojima se zadovoljavaju javne potrebe na području socijalne skrbi i zdravstva, te udruga proisteklim iz Domovinskog rata. Svečanosti je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

„Grad Varaždin podupire civilno društvo i, koliko je u našoj moći, našim udrugama izlazimo u susret i financijski, ali i organizacijski, organiziranjem i posjećivanjem manifestacija, medijski, marketinški, i tako će biti i dalje. Uvjeren sam da novac koji danas dijelimo ide u prave ruke i da će biti potrošen namjenski. Možemo biti ponosni na šarolikost udruga civilnoga društva u Varaždinu. Malo koji grad ima tako bogato civilno društvo i tako dobru suradnju s udrugama kao Varaždin. Jako je puno udruga kojima smo osigurali i uredili prostore, brinemo za njih, i godišnjom financijskom pomoći podupiremo njihov rad. Ove godine izdvojili smo 10 posto više sredstava nego prošle, kako proračun raste tako i udrugama više pomažemo. Više sam nego zadovoljan našom suradnjom, jer kada bismo gledali udruge ukupno, one obuhvaćaju nekoliko tisuća naših građana i to nam je prilika da budemo s njima u kontaktu“, rekao je gradonačelnik prilikom svečanog uručenja ugovora.

Predstavnici udruga također su izrazili zadovoljstvo zbog brige Grada za udruge civilnog društva koja se iskazuje, ne samo kroz riječi, već i djelima i konkretnom pomoći.