07. lipanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik sudjelovao na Međunarodnom stolnotenisko-diplomatskom turniru

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u utorak je sudjelovao na Međunarodnom stolnotenisko-diplomatskom turniru kojeg je organiziralo Veleposlanstvo Indije u suradnji sa Stolnoteniskim klubom STARR, a održalo se u STC Zagreb unutar Zagrebačkog velesajma.

Turnir su otvorili veleposlanik Indije u Hrvatskoj Nj. E. Raj Kumar Srivastava, predsjednik STK „STARR“ Ronald Ređep i ravnateljica Zagrebačkog velesajma Renata Suša, a sudjelovali su diplomati iz 8 zemalja te njihovi gosti koji su odigrali 63 partije stolnog tenisa unutar 3 sata. Pobjednik turnira je Saša Markovski, djelatnik Grada Raba, drugo mjesto pripalo je Branimiru Blajiću, voditelju tvrtke Best Hospitality Solutions, dok je treće mjesto osvojio gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

Indijski veleposlanik naglasio je kako je cilj ovakvih susreta daljnje jačanje međuljudskih veza kroz sport te snažno partnerstvo s indijskim stolnoteniskim akademijama, a Ronald Ređep je naveo kako osim sportskih aktivnosti ovakvi neformalni susreti omogućuju dogovore oko budućih suradnja među gradovima i zainteresiranim gospodarstvima stranih zemalja, čiji diplomatski predstavnici pokazuju zainteresiranost za ulaganjima i investicijama. Gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je da mu se uvijek drago odazvati sportskim događanjima koja potiču ostvarivanje bolje suradnje na području gospodarstva kao i drugih područja koja doprinose razvoju grada Varaždina.

Događaj je ispraćen uz dodjelu nagrada, medalja i pehara sudionicima i uz glazbeni intermezzo američko-hrvatskog skladatelja i glazbenika Nenada Bacha.