18. listopad 2021. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik s predsjednikom Uprave HEP-a obišao moderniziranu Trafostanicu Varaždin 1

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u ponedjeljak je uz predsjednika Uprave Hrvatske elektroprivrede Franu Barbarića i gradskog vijećnika Brunu Istera obišao moderniziranu Trafostanicu Varaždin 1 u Ulici Stjepana Vukovića.

„Zahvaljujem HEP-u na ovoj obnovljenoj moderniziranoj Trafostanici 35/10(20). Ovo je trafostanica koja opskrbljuje gotovo cijelu mrežu grada Varaždina s 10 kilovolti na 400 volti. Drago mi je što je napravljena ovakva investicija koja će omogućiti HEP-u prelazak s 10 na 20 kilovolti. Danas smo razgovarali i o tome da će se morati mijenjati mreže trafostanica unutar grada i da ćemo imati aktivnu suradnju između Grada Varaždina i naših komunalnih tvrtki te HEP-a kako ne bismo nepotrebno više puta kopali ulice. Izrazito sam zadovoljan što je ovakva investicija napravljena upravo u Varaždinu.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

HEP-Operator distribucijskog sustava u povećanje sigurnosti opskrbe kupaca na području Varaždinske županije godišnje ulaže u prosjeku više od 20 milijuna kuna. Od investicija u proteklom razdoblju (2018. – 2020.) ističu se rekonstrukcija Trafostanice Varaždin 1, vrijedna 10 milijuna kuna, kao jedan od projekata u sklopu prelaska niskonaponske mreže na području Elektre Varaždin na 20-kilovoltnu razinu.