25. listopad 2023. | Autor: dd

Gradonačelnik priredio prijem za darovitu djevojčicu iz škole Malac genijalac

U palači Patačić u srijedu, 25. listopada 2023. godine gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj i Danijela Vusić, pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Varaždina priredili su primanje za darovitu petogodišnju djevojčicu Mateu Jelavić, polaznicu škole Malac genijalac.

U pratnji mentorice i voditeljice škole Malac Genijalac  Ines Slunjski te roditelja Renate i Hrvoja Jelavić djevojčica je u vrlo srdačnom i otvorenom razgovoru ispričala kako vježba mentalnu aritmetiku i kako se pripremala za natjecanja. Naime na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici koja je održana u Beogradu, Matea je u svojoj kategoriji u konkurenciji s više od sto natjecatelja osvojila izvrsno drugo mjesto. Dobre rezultate postigli su također Roko Kolarek i Mirta Slunjski, navela  je voditeljica škole, te je napomenula da škola djeluje od 2019. godine a sada na nekoliko programa okuplja više od 200 djece. Škola organizira i veliko  natjecanje u Varaždinu sa preko 300 sudionika.

Ugodno sam iznenađen rezultatom koji je postigla naša Matea na natjecanju gdje je bilo 120 natjecatelja, a ona je kao najmlađa osvojila drugo mjesto. Zadovoljan sam što se ovako mala djeca bave različitim disciplinama. Neki trče i treniraju noge, a neki se eto bave mentalnom aritmetikom i razvijaju svojoj mozak što je naročito važno u njihovoj dobi. – čestitao je gradonačelnik Bosilj na sjajnom rezultatu male Varaždinke.