25. svibanj 2021. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik primio zlatnog karatistu Enesa Garibovića

Gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok u utorak je u Gradskoj vijećnici primio člana hrvatske karate reprezentacije Enesa Garibovića.

Hrvatska reprezentacija je na Europskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju, a Enes je u pojedinačnoj konkurenciji do 75 kilograma osvojio brončanu medalju.

Enes se ovom prilikom zahvalio Gradu Varaždinu i Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina na dugogodišnjoj podršci i potpori: „Drago mi je što je Grad Varaždin sve ove godine bio uz mene, to mi je samo dodatan poticaj za dalje.“

„Ovakvoga mladića treba imati u našem gradu, trebamo mu čestitati i pokazati svim Varaždinkama i Varaždincima, svim mladim ljudima kao primjer. Riječ je o vrhunskom sportašu, prvaku, odličnom studentu, čovjeku s kojim možete razgovarati i od kojeg možete čuti nešto pametno. Takvi ljudi nam trebaju, mladi ljudi, koji su vrhunski u sportu i znaju što je u trendu u svijetu sporta i mogu pomoći. Mi smo kao Grad oduvijek pomagali sportašima, a našim prijemima u Vijećnici pokazujemo da imamo primjeren odnos i prema sportu i prema mladima. Enes i dalje ima našu podršku. Ne samo karate nego i drugi sportovi na primjeru Enesa pokazuju kako treba danas živjeti, oblikovati sportski duh i sportsku kulturu i stvarno svima može biti uzor.“ – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok prilikom prijema.