27. srpanj 2022. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik primio viceprvaka u savate boksu Bornu Tuka

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u srijedu je u Gradskoj vijećnici primio viceprvaka u savate boksu Bornu Tuka i trenere iz FC Kovačić, Sinišu i Marijanu Kovačić. Prijemu je nazočio i voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Dražen Cesar.

Borna Tuk aktualni je prvak Hrvatske, a na nedavno održanom Europskom prvenstvu za juniore u savate boksu osvojio je srebrnu medalju.  

Gradonačelnik Neven Bosilj čestitao je mladom boksaču na odličnom rezultatu. „Uvijek mi je drago održati prijem za naše sportaše i veselim se njihovim uspjesima. Borna Tuk je i prvak Hrvatske i pohvalno je što postiže ovakve rezultate i na međunarodnoj razini. Osim toga se bavi i boksom i kick boxingom. Ovakav uspjeh ne dolazi sam od sebe, potrebno je puno truda i odricanja, stoga mu čestitam na tome. Pred njim je perspektivna budućnost i vjerujem da ćemo još puno puta imati priliku dočekati ga s osvojenim medaljama. Djecu i mlade treba usmjeravati u sport i biti im podrška. Naši mladi sportaši doista promoviraju Varaždin u najboljem svjetlu i imamo se čime ponositi.“ – rekao je gradonačelnik.