02. srpanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik primio gimnastičara Matea Žugeca

Gradonačelnik Ivan Čehok u utorak je u Gradskoj vijećnici primio mladog sportaša, člana Gimnastičkog kluba Vindija Matea Žugeca, petog juniora na svijetu u vježbi na konju s hvataljkama, i njegovog trenera Emila Šanjeka.

Mateo Žugec je na Prvom Svjetskom juniorskom prvenstvu u sportskoj gimnastici koje se održalo u Mađarskoj, kao jedini hrvatski predstavnik u konkurenciji 156 gimnastičara, osigurao nastup u finalu na konju s hvataljkama. Za svoju vježbu dobio je ocjenu 13.000 čime se plasirao na 5. mjesto u ukupnom poretku.

Do sada je već imao zapažene uspjehe na europskim i svjetskim natjecanjima, a gradonačelnik mu je ovom prilikom čestitao na dosad najboljem rezultatu za Gimnastički klub Vindija. „Svaka čast Mateu. Mi pratimo već neko vrijeme njega i cijeli Gimnastički klub Vindija. Pomažemo koliko god možemo pomoći, i izvan onih sredstava koje Zajednica daje, pomogli smo i kad je bila u pitanju nabavka konja s hvataljkama, bez kojeg on ne bi mogao postići ovakav vrhunski rezultat, također u opremanju prostora, a i njemu kad je riječ o odlascima na takva natjecanja. Gimnastika je prelijepi sport koji objedinjuje mnoge druge sportove i drago mi je da upravo u tom sportu postižemo ovakve rezultate. Od Matea sigurno treba očekivati i daljnje, još bolje uspjehe. Biti među prvih pet juniora u cijelom svijetu nije lako postići, pogotovo s obzirom na ozljedu. Drago mi je zbog toga i Grad će nastaviti podržavati mlade, vrhunske sportaše“ – istaknuo je gradonačelnik.

Grad Varaždin, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina te Gradska tržnica Varaždin prošle su godine Gimnastičkom klubu Vindija sponzorirali kupnju gimnastičke sprave „konj s hvataljkama“ u iznosu 20 tisuća kuna.