01. srpanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik u posjetu sudionicima 2. ljetnog sportskog višeboja

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u ponedjeljak je posjetio Sportsku dvoranu „Varaždin“ u Graberju gdje se u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, te uz potporu Grada Varaždina, održava 2. ljetni sportski višeboj.

130 djevojčica i dječaka, u pratnji profesora kineziologa, aktivno i sportski provodi školske praznike uz besplatne sportske aktivnosti. Učenici se tako mogu okušati u različitim sportovima – nogometu, odbojki, rukometu, košarki, boćanju, badmintonu i borilačkim sportovima. Svakog dana osiguran im je mini obrok i voda. Aktivnosti se, uz dvoranu u Graberju, provode na Kupalištu „Drava“ i u Dravskoj park šumi.

„Ovo je sad već tradicionalni ljetni kamp i ove se godine daleko najviše djece prijavilo. Ono što je novost jest da smo osigurali prijevoz i za djecu iz prigradskih naselja. Premda je rečeno da se organizira za djecu od 3. do 6. razreda, ima i mlađih i starijih uzrasta. Važno je da djeca mogu koristiti svoje slobodno vrijeme i da se bave sportom. Uz učenje borilačkih sportova, atletike, plivanja na Dravskim bazenima, badmintona, organizirali smo im i zajednički jednodnevni izlet na more. Prava sportska aktivnost i sadržaji za djecu za vrijeme školskih praznika. Uz to, Grad provodi i BIRD radionice. Djeca nisu prepuštena sama sebi dok roditelji rade, već se uz stručno vodstvo trenera mogu baviti sportom. To ćemo i dalje promovirati, a ne samo to, već idemo i s novom aktivnošću od 1. siječnja – Varaždin, grad sporta. Opće uvjerenje je, a i u Hrvatskoj, što potvrđuju i stručnjaci, da se mladi ljudi premalo bave sportom, tako da ćemo organizirati kampove kad god budu ljetni praznici i Grad će, uz Zajednicu sportskih udruga Grada Varaždina, osigurati da se djeca mogu baviti sportom“ – rekao je gradonačelnik.