09. ožujak 2021. | Autor: ddretar

Gradonačelnik podržao prseljenje ljevaonice na novu lokaciju

Gradonačelnik Grada Varaždin dr.sc. Ivan Čehok u utorak je u Gradskoj vijećnici primio Krešimira Kranjčeca, direktora i Smiljana Hrena, člana  upravnog odbora za proizvodnju Metalske industrije Varaždin d.d. – MIV.

 Oni su ga izvijestili da je tvrtka financijski i organizacijski konsolidirana te da posluje stabilno. Kako su izvijestili, samo ove godine zaposleno je novih tridesetak novih radnika te da su povećana primanja rednicima. Kako je dogovoreno na sastanku, uprava MIV-a i Grad Varaždin zajedno će nastojati iskoristiti europske fondove projekte industrijske relokacije, odnosno za preseljenje sadašnjih pogona tvrtke MIV na novu lokaciju. Time bi se rasteretio sjeverni dio grada, stambeni kvart između Ulica Augusta Harambašića i  Fabijanske ulice, a MIV bi mogao uložiti sredstva u nove pogone.

Gradonačelnik je obećao pomoć Grada Varaždina i razvojne agencije u tom projektu smatrajući da je sjeverni dio grada zona iznimno pogodna i primjerena za individualnu stambenu izgradnju, novo stambeno naselje, sport i rekreaciju. Gradonačelnik je podržao planove MIV-a za preseljenje na novu lokaciju, a sastanku su prisustvovali njegova zamjenica Sandra Malenica i nadležni pročelnik dr.sc. Tomislav Bogović.