28. svibanj 2024. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik podržao javnozdravstvenu akciju „Ja sam više od MS-a!“

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u utorak je dao podršku javnozdravstvenoj akciji „Ja sam više od MS-a!“.

Akciju je uoči Svjetskog dana multiple skleroze na Franjevačkom trgu organiziralo Društvo multiple skleroze Varaždinske županije, zajedno sa Upravnim odjelom za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Varaždinske županije i županijskim Savjetom za zdravlje te uz podršku Sveučilišta Sjever.

Društvo multiple skleroze Varaždinske županije smješteno je u gradskim prostorima, u nekadašnjem Centru Tomislav Špoljar u Graberju: „Grad Varaždin potpomaže i sufinancira njihov rad, za ovu godinu u iznosu od 5.800 eura. Vrlo su agilni, prijavljuju svoje projekte i tako su zaposlili u Društvu troje ljudi. Već sada imaju 150 članova. Nažalost, sve više mladih pogađa multipla skleroza, ponajviše žensku populaciju. Apeliramo na naše sugrađane da  budu što inkluzivniji, ne samo prema onima koji boluju od multiple već i od ostalih bolesti. Grad Varaždin pokazuje posebnu osviještenost prema njima i bilo bi lijepo da se svi naši sugrađani tako ponašaju i imaju malo više razumijevanja.“ – poručio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Cilj akcije je osvijestiti javnost o multiploj sklerozi, kroničnoj i neizlječivoj upalnoj bolesti središnjeg živčanog sustava. Prema posljednjim podacima, u Hrvatskoj je gotovo 8 tisuća oboljelih od multiple skleroze, a gotovo polovica je u Savezu društava.

Kampanju su podržali i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije Spomenka Kiđemet-Piskač, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Andreja Bobek i brojni građani.