26. listopad 2019. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik podijelio zahvalnice dobrovoljnim darivateljima krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u subotu je povodom Dana dobrovoljnih davatelja krvi organiziralo svečanu podjelu zahvalnica kako bi se višestrukim darivateljima krvi zahvalilo na dugogodišnjem darivanju krvi i promicanju darivanja krvi u gradu Varaždinu.

Zahvalnice je uz ravnateljicu Gradskog društva Crvenog križa Varaždin Sandru Mintas i predsjednicu GDCK Varaždin Branku Rodek uručio gradonačelnik Ivan Čehok.

“Netko je jednom rekao “tko daruje dio sebe, zadužuje bogove”. Vi ste stvarno zadužili bogove, dajući dio sebe, svoju krv, našim građanima i svima onima koji su u potrebi. Napravili ste nešto humano, plemenito i ostavili trag u zajednici. Hvala Bogu, Varaždin nema velikih poteškoća i uvijek imamo dovoljno dobrovoljnih davatelja, pa evo i onih koji je daruju po 125 puta. Nije tu bitan ni broj, već činjenica da svaki puta kad ste dobrovoljno dali krv ste bili svjesni da nekome pomažete. Zaista vam velika hvala na svakoj kapljici koju ste darovali! Hvala i Crvenom križu, ne samo zato što okuplja dobrovoljne darivatelje, nego i na svoj ostaloj pomoći građanima u potrebi.” – rekao je gradonačelnik prilikom svečanog uručenja zahvalnica.