04. ožujak 2023. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik podijelio jaglace Varaždinkama povodom Dana žena

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u subotu je na varaždinskom placu zajedno s direktorom Gradske tržnice Predragom Ciglarom Varaždinke razveselio podjelom jaglaca.

Uz darivanje proljetnica ženama, Gradska tržnica je povodom Dana žena organizirala i gostovanje profesionalnih brijača iz kultne zagrebačke brijačnice Gospon Fulir s ciljem da se muškarci besplatno urede za svoje bolje polovice.

„Ovo je tradicionalan običaj podjele jaglaca na našem placu povodom Dana žena i uvijek mi se drago odazvati. Podijelili smo 200 sadnica jaglaca našim sugrađankama u roku 10 minuta. Gradska tržnica organizirala je i dolazak Gospona Fulira iz Zagreba koji će urediti muškarce da bi bili lijepi za svoje bolje polovice. Naše Varaždinke je ovaj mali znak pažnje jako razveselio i vjerujem da smo im uljepšali dan, a to je važno, ne samo povodom Dana žena, već u svako doba, cijeniti ih, uvažavati i poklanjati im pažnju. U Gradu Varaždinu imamo samo jednog pročelnika muškarca, sve ostale pročelnice su žene, a imamo i pregršt direktorica u gradskim ustanovama. Prema mom iskustvu, žene na vodećim pozicijama su uvijek dobro rješenje jer su brze, posvećene i kreativne, stoga podržavam takve sistematizacije gdje žene vode i upravljaju.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar dodao je kako je ovo prva ovogodišnja manifestacija, a na placu ih je za 2023. godinu planirano dvadesetak: „Darujte ljepšoj polovici ljepšeg sebe, slogan je akcije kojom dajemo muškarcima mogućnost da se urede pred Dan žena na način kako to možda inače ne čine. Profesionalci iz zagrebačke brijačnice Gospon Fulir danas su ovdje izmamili brojne zadovoljne osmjehe Varaždinaca, a vjerujemo da će idući tjedan osmjesi biti i na licima žena kada im ovako uređeni daruju poklon za Međunarodni dan žena. Žene su kod nas na placu u fokusu, mnogo je prodavačica čiji rad i trud poštujemo. Mnoge naše, od milja zvane kumice, svakodnevno rano ustaju, nakon placa kuhaju i rade u poljoprivredi. Nije to lagani posao i mi zaista cijenimo što ih imamo jer bez njih plac ne bi bio to što jest.“